Sport

Ismerkedj meg a klasszikus sportokkal és a fegyverekkel!

Hagyomány

Tudj meg többet a magyarok történelméről és hagyományairól!

Verseny

Próbáld ki magad, mint csapatunk tagja különböző versenyekben!

 Helyszín ismertető

Gyönyörű táj, sport és hagyományok

Egyesületünk Bőny községben működik, de rendkívűl jó kapcsolatot ápolunk környező településekkel. Rendszeresen részt veszünk egymás rendezvényein. Ez a gyakorlat egy kiemelkedő térségi kapcsolatrendszert eredményezett, mely egymás megbecsülésén és segítésén alapszik. Helyi állami ünnepeken, vallási jellegű ünnepeken és kötetlenebb, vidámabb szüreti és egyéb népszokás alapú felvonuláson szoktunk lovainkkal részt venni.

 Sportról

Lövészet, íjászat, edzés

A lovaglás és íjászat napi fizikai „terhelés”. Állóképességet, rugalmasságot kíván meg, rendszeres edzést. A lövészet főleg az önuralom, a összpontosítás sportja. 

Lövész sportot a MDLSZ – ben mint tagszervezet gyakoroljuk. Több igazolt sportolónk van és eszközrendszerünk folyamatos gyarapításával, korszerűsítésével szeretnénk növelni sportolóink létszámát. Edzői és bírói képesítéssel rendelkezünk. A gyakorlás és versenyre való felkészülés alapvető feltételei biztosítottak. 

Íjászat szempontjából nem számítunk kezdőnek, de ezt a sportot néhány tagunk műveli. Szoktunk jó hangulatú házi versenyeket rendezni. Rendelkezünk íjász lőtérrel és alapvető eszközökkel. Szívesen látjuk azokat, akik ezt a sportot szeretnék gyakorolni. 
 
Tevékenységünkkel szeretnénk lakóhelyünk sokszínűségét, kikapcsolódási lehetőségeit növelni. 
 
Településünk jó hírnevét öregbíteni. 
 
lovaglás_tábor_bőny_hagyományok

Kérjük támogassa az adója 1%-val az egyesületünket! Takarékbank, 59300261-11029946